top of page

Aanbod volwassenen zangles en zangcursussen

 

zangles of een cursus volgen bij amsterdam zang academie kan op verschillende manieren.

ontdek welke vorm bij jou past en Meld je aan!

 

HHier zou een review kunnne nkomen

aza-nieuwjaarsconcert-3.jpg
Anchor 1

Al tijden de wens om te zingen, maar nooit de stap genomen? Al jaren les, maar wil je gericht werken aan je zangtechniek? Of wil je je eigen geluid ontdekken of ontwikkelen? Dan is individueel zangles iets voor jou!

 

In de individuele zangles krijg je een intensieve techniek-, interpretatie- en stijltraining. Centraal staan jouw persoonlijke wensen en ambities. Dit is de plek om aan songs te werken welke je graag zingt. Of misschien schrijf je je eigen liedjes? Je wordt je bewust van de mogelijkheden van jouw stem en je ontdekt welke stijlen en klankkleuren er voor jouw stem geschikt zijn. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan een gezonde zangtechniek en krijg je de kans om de studio in te gaan of het podium te betreden.

 

Samen met de docent wordt na de vrijblijvende proefles in overeenstemming met jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden een plan op maat gemaakt. 

 

individueel zangles

 

Anchor 2

 anne [28] en lisa [29) 

de duozangles is te gek! we leren veel door naar elkaar te luisteren en ook zingen we veel tweestemmige stukken. Daarnaast is het ook nog eens gezellig om dit samen als vriendinnen te doen!

Vind je zingen fijn, maar spannend in je eentje? Hou je van meerstemmig muziek maken? Of vind je het gewoonweg leuker om samen te zingen? Overweeg dan een duo zangles!

 

In een duo zangles wordt er aan verschillende onderdelen gewerkt. Zo krijg je de ervaring om met z’n tweeën te zingen en dus ook een lied tweestemmig te kunnen uitvoeren, maar daarnaast zal de docent ook aandacht besteden aan de individuele stemkwaliteiten. Er wordt in de les gewerkt aan een gezonde stemtechniek, interpretatie en presentatie. Minimaal 1 keer per jaar heb je de mogelijkheid om mee te doen aan het Amsterdam Zang Academie Concert.

 

Duo zangles is de perfecte vorm van zangles om samen met een vriend of vriendin te volgen. Heb je momenteel niemand om een duo zangles mee te volgen? Geen zorgen, Amsterdam Zang Academie zal je aan iemand koppelen van jouw niveau en wensen! Meld je nu aan voor een proefles

 

DUO zangles

 

Anchor 3

Wil je wekelijks zangles volgen met een groep vrienden of vriendinnen? Vind je het leerzaam om met meerdere zangers les te volgen? Dat kan in de groepszangles! 

Tijdens de groepszangles wordt er zowel groepsgewijs als individueel gewerkt. En hoe gezellig en leerzaam is het om met jouw groep vrienden samen te zingen?

In de gezamenlijke onderdelen wordt er gewerkt aan een goede zangtechniek, houding, interpretatie en presentatie. Individueel bereidt ieder apart zijn of haar eigen nummer voor en krijgt hier gericht feedback over. Je leert ontzettend veel door te luisteren en kijken naar andere zangers. Daarnaast is het een geweldige plek om spanningen te overwinnen om voor anderen of publiek te zingen! Kortom: een leuke groepsactiviteit met je vrienden. Schrijf je met je groep vrienden hier in! 

 

Ben je op zoek naar een koor? Bekijk onze korenpagina!

GROEPszangles

 

Anchor 4

Wil je de basisvaardigheden van het zingen leren? Dan is de cursus Discover Your Voice iets voor jou!

 

In deze cursus worden in groepsverband de basisvaardigheden van het zingen behandeld. In de lessen maak je kennis met alles omtrent stemtechniek: je krijgt middels gevarieerde oefeningen inzicht in de werking van de stem en je maakt kennis met verschillende stemtechnieken. Hoe maak je volume? Hoe kom je makkelijker de hoogte in? Samen onderzoeken we jouw geluid. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een goede ademhaling, ademsteun en ontwikkel je een goede fysieke houding.  De nieuw verworven vaardigheden worden direct toegepast in (meerstemmig) liedmateriaal uit verschillende zangstijlen. De cursus wordt 2 keer per jaar aangeboden. Schrijf je hier in!

Start:  De cursus wordt 2 keer per jaar aangeboden, neem contact op voor meer informatie.

Cursus: woensdag 20.15 - 21.15  uur | 10 lessen

Prijs: €210,-

 

cursus 'discover your voice'

Anchor 5

 WIST JE DAT: 

- onze docenten lesgeven op verschillende conservatoria in nederland 

- Dankzij de bezielende begeleiding van onze docenten in 2020 alle studenten zijn toegelaten tot een vervolgopleiding! 

Wil je toelating doen voor een vervolgopleiding zoals het conservatorium of theaterschool? Of heb je een belangrijke auditie? Meld je dan aan voor de speciale auditietraining!

 

De Amsterdam Zang Academie is dé plek waar je goed wordt voorbereid voor een vervolgopleiding aan het conservatorium, op een MBO of HBO theaterschool of een ander zanginstituut. Middels een programma op maat toegespitst op de opleiding van jouw keuze word je klaargestoomd voor de opleiding van jouw dromen en de bijbehorende (dikwijls spannende) auditie. Je krijgt les van docenten welke tevens op het conservatorium werkzaam zijn.

 

In deze lessen komen naast het praktijkgedeelte tevens (mits nodig voor de opleiding) onderdelen aan bod als gehoortraining (solfége) en muziektheorie. Je theoretische kennis wordt aangescherpt: je leert alles over intervallen, toonladders en drieklanken, je maakt kennis met het muziekschrift en je krijgt kennis van maatsoorten en ritmische notatie. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de psychische voorbereiding. Je leert omgaan met spanning en je leert plannen en voorbereiden.

Schrijf je hier in!

 

Auditietraining

 

Anchor 6
Muziektheorie Amsterdam Zang Academie zangles in amsterdam

Je hebt je aangemeld voor toelatingen op het conservatorium of een vergelijkbare muziekopleiding. Stoer! Voor het theoretisch praktische gedeelte van de toelatingen hebben we een groepsles waarin je het volgende leert:

 

- ritmisch dictee en ritmisch van blad uitvoeren

- melodisch dictee en van blad zingen

- herkennen van intervallen, drieklanken en septiemakkoorden

- a prima vista zingen en ritmes uitvoeren

- in overleg: algemene muziekleer (het is mogelijk om dit op eigen tempo en zelfstandig te studeren. Indien nodig besteden we hieraan aandacht in de les)

 

Docent Joyce-Lou draagt zorg voor het lesmateriaal in vorm van pdf. Het is jullie verantwoordelijkheid om te printen, als je dit liever hebt dan digitaal. Lezen op iPhone is niet wenselijk, tablet kan wel. Wenselijke vaardigheden: noten lezen, basiskennis in algemene muziekleer.

Muziektheorie

 

bottom of page