top of page

 docenten amsterdam zang academie 

maak kennis met het team! onze docenten zijn allen werkzaam op allerlei vlakken in de muziekbusiness en geven les aan verschillende conservatoria in nederland.

docent Joyce-Lou van Ras

 

“Mensen gaan altijd vrolijk weg na een zangles en dat vind ik een ontzettend mooie drijfveer. Zingen is gezond en maakt blij! Ik gun het iedereen om dat te ervaren.”

 

Joyce-Lou is zangeres en is naast zangdocent op AZA, zangdocent op het Codarts Conservatorium, Rotterdam. Ze staat met één been op het podium en met het andere been in het leslokaal, omdat het haar heel veel energie geeft haar passie voor zang en muziek over te brengen op die twee manieren. Joyce-Lou behaalde haar diploma’s aan het Fontys Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze aan de jong talenten opleiding voor jazz -Junior Jazz College- zanglessen gaf. Joyce-Lou’s podium ervaring reikt van Nederland tot Azië. Sinds 2013 zong Joyce-Lou in veel verschillende pop- en soul projecten, waaronder de a cappella groep The Junction. Hiermee toerde ze door Zuid-Korea, Indonesië, China, Hong-Kong, Macau, Taiwan en vele landen in Europa. Haar studentenkoor Fontys Jazz Choir won de talentenjacht Korenslag in 2008.

 

Joyce-Lou geeft individuele zanglessen, groepslessen en auditietraining. 

WhatsApp%20Image%202021-02-08%20at%2009.
Anchor 1
Anchor 2

docent Margriet van Duijvenbode

 

"Ik vind het belangrijk om jou als zanger in je kracht te zetten. Het is zo bijzonder om het onderste uit jouw kan te halen en zo verder te gaan dan je dacht dat mogelijk was. Of dit nou is in techniek, klank, groove of improvisatie: de kracht van de stem is magisch!"

 

Margriet is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze nu werkzaam is als docent zang en coördinator van de opleiding Docent Muziek Verkort & Zij instroom. Tijdens haar twee opleidingen Jazz Zang en Docent Muziek reisde Margriet naar Afrika, Nicaragua en Azië om muziek- en zangles te geven en met locale musici te werken. Ze richtte het internationale muziekproject 'Boomwhack the World!' op en maakte deel uit van professionele vocal group The Junction. Met deze groep betrad ze vele podia in binnen- en buitenland.  Als zangpedagoog heeft ze zich breed ontwikkeld en maakt ze in haar lessen gebruik van de zangtechnieken EVT, Lichtenberg en Complete Vocal Technique. Ze wil niets liever dan haar liefde voor zingen delen met iedereen die van zingen houdt. Ze is ervan overtuigd: iedereen verdient een podium!

 

Margriet is oprichter van Amsterdam Zang Academie.

Margriet Amsterdam Zang Academie
Anchor 3
Docent Hedwig van Leuven

docent HEDWIG van Leuven

 

"Ik vind het leuk om les te geven, omdat ik zie hoe vrolijk mensen er van worden. Zingen is zo gezond! Ik wil iedereen die vrijheid laten voelen, zonder angsten of je het wel kan. We werken in de lessen standaard aan houding, ademhaling en ademsteun, klankkleur, interpretatie en presentatie. Dit gaat altijd hand in hand met wat jouw behoeftes zijn, waar wil jij aan werken en aan de hand van jouw favoriete muziek."

 

 

Hedwig studeerde in 2011 af aan het conservatorium in Tilburg, richting muziektheater. Ze speelde een eigen theaterbewerking van de film "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" op Festival Boulevard en werd daarmee genomineerd voor de Entreeprijs. Ze zingt in een jazz-combo, als duo onder de naam Hear-hear en solo met haar eigen Franstalige muziek.
In 2016 keerde ze terug naar the Academy of Music and Performing Art in Tilburg, voor de master Performing Public Space en voor haar Master of Music die ze cum laude behaalde.
Sindsdien doet ze artistiek onderzoek naar immersief ervaringstheater. Ze maakte voor Boslab van het Amsterdamse Bostheater de VR-ervaring The Simulation en ze is als maker verbonden aan theatercollectief UMĀMI. Sinds haar afstuderen is Hedwig actief als zangdocent, theaterdocent en muzikaal leider bij verschillende muziek- en theaterscholen in Brabant en omgeving Amsterdam, waaronder als dirigent bij Bl3nd3d Vocal Group.
Dankzij haar opleiding maakt Hedwig in haar lessen zowel gebruik van klassieke als moderne zangtechnieken.

Hedwig is dirigent van koor Bl3nd3d en geeft individuele en duo zanglessen.

Anchor 4

docent Maria Masur

 

"Als zangdocent is het mijn doel om zangers in hun kracht te zetten zodat zij zichzelf vrij kunnen uitdrukken, in welke stijl of met wel lied het ook is. Studenten helpen hun eigen stem te ontdekken door plezier in muziek, is waarom ik zo van dit werk hou!" 

 

Maria is geboren en getogen in Berlijn en werkt als zangeres, componist en zangdocent in de stijlen jazz en pop. Ze studeerde jazz zang en zang educatie in Berlijn, Mainz, Stuttgart (Duitsland) en in Lissabon (Portugal). Ze is zangeres in meerdere projecten waarmee ze concerten heeft gegeven in zowel Europa als Amerika. In mei 2018 is Maria haar debuutalbum "Jetzt & Heute" (in het engels "Now & Today") uitgebracht met haar jazzcombo IMA KYO. Een release tour door Duitsland volgde. Maria haar hart ligt zowel bij lesgeven als bij uitvoeren. Voor haar is het zeer inspirerend om zangstudenten te begeleiden op hun muzikale reis. Vanuit haar vele zangles ervaring, haar kennis in Estill Voice Training en Complete Vocal Technique en haar diploma in Neuro Vocal Method, creëert ze lessen die op maat zijn van de leerdoelen van elke student. Maria woont in Haarlem in werkt momenteel aan haar tweede solo album welke in 2024 zal worden uitgebracht met de titel "Postcard Picture". 

Maria geeft individuele zanglessen en is dirigent van projectkoor Session.

MARIA Amsterdam Zang Academie Zangles in Amsterdam
Anchor 5
Charlotte

docent Charlotte sommershausen

 

"Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt: muziek- en zangles is voor iedereen! Ik  geef met onwijs veel plezier les aan zowel de allerkleinsten als aan professionals."

Charlotte studeerde in 2018 af aan Codarts muziektheater, na haar afstuderen maakte en speelde zij verschillende voorstellingen met muziektheater collectief PLAY HAUS. In 2020-2021 studeerde zij audio production aan Sound Education Nederland en sindsdien is zij, naast performer, ook werkzaam als producer en componist. Zo schreef zij de muziek voor de muziektheatervoorstelling 'Niet Antigone' (2021) van Stichting Nanoek, 'Reizen met Eieren' (2022) van De Kunstmin, '99 dromen' (2022); een podcast van Naomi Stijger en Frascati, 'Koos en Moos' (2022); een kindervoorstelling van Vanaf2 en 'AQUEERIUS' dat dit jaar nog zal spelen op Winterkaravaan.

In haar werk zoekt Charlotte naar wat musical kan betekenen in een hedendaags theaterlandschap beïnvloed door elektronische muziek. Sinds haar afstuderen geeft Charlotte ook muziekles, zo kan je haar terugvinden naast haar werk op AZA in verschillende Amsterdamse basisscholen voor de klas, de MBO theaterschool in Rotterdam en Musicalcamp.

Charlotte geeft individuele zanglessen en de kidscursussen, is dirigent van Koor TONY.

Anchor 6

docent BaBETH WOUDENBERG

 

‘’Als zangcoach vind ik het geweldig om mensen te inspireren, liefde voor muziek over te brengen en zijn/haar eigen unieke stem te laten ontdekken.’’

 

Babeth is actrice, zangeres en maker. Haar eerste grote rol speelde ze in The Sound Of Music van Joop van den Ende Theaterproducties.  Ze besloot toen te gaan studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Frank Sanders Akademie voor Musical- en muziektheater. Na haar afstuderen was ze te zien in verschillende theatervoorstellingen, TV-series en films. Ze is daarna vertrokken naar Berlijn en heeft hier 3.5 jaar gewoond en gewerkt als actrice en zangeres in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Op het moment is ze weer terug op Nederlandse bodem en verdiept ze zich verder bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze vindt het geweldig haar passie voor zingen over te mogen brengen naar anderen en doet dit met veel enthousiasme en energie. Elke les probeert ze er weer een feestje van te maken waardoor iedereen vrolijk de les uitgaat. Naast performen en lesgeven is ze op het moment bezig met het schrijven van een theatervoorstelling en haar eigen muziek.

Babeth geeft individuele lessen, groepslessen en is dirigent van koor Chaos.

Babeth Woudenberg Amsterdam Zang Academie
bottom of page