top of page

 docenten amsterdam zang academie 

maak kennis met het team! onze professionele docenten zijn allen werkzaam op allerlei vlakken in de muziekbusiness en geven les aan verschillende conservatoria in nederland!

docent Joyce-Lou van Ras

 

“Mensen gaan altijd vrolijk weg na een zangles en dat vind ik een ontzettend mooie drijfveer. Zingen is gezond en maakt blij! Ik gun het iedereen om dat te ervaren.”

 

Joyce-Lou is zangeres en is naast zangdocent op AZA, zangdocent op het Codarts Conservatorium, Rotterdam. Ze staat met één been op het podium en met het andere been in het leslokaal, omdat het haar heel veel energie geeft haar passie voor zang en muziek over te brengen op die twee manieren. Joyce-Lou behaalde haar diploma’s aan het Fontys Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze aan de jong talenten opleiding voor jazz -Junior Jazz College- zanglessen gaf. Joyce-Lou’s podium ervaring reikt van Nederland tot Azië. Sinds 2013 zong Joyce-Lou in veel verschillende pop- en soul projecten, waaronder de a cappella groep The Junction. Hiermee toerde ze door Zuid-Korea, Indonesië, China, Hong-Kong, Macau, Taiwan en vele landen in Europa. Haar studentenkoor Fontys Jazz Choir won de talentenjacht Korenslag in 2008.

 

Joyce-Lou geeft individuele zanglessen, groepslessen en auditietraining. 

WhatsApp%20Image%202021-02-08%20at%2009.
Anchor 1
Anchor 2

docent Margriet van Duijvenbode

 

"Ik vind het belangrijk om jou als zanger in je kracht te zetten. Het is zo bijzonder om het onderste uit jouw kan te halen en zo verder te gaan dan je dacht dat mogelijk was. Of dit nou is in techniek, klank, groove of improvisatie: de kracht van de stem is magisch!"

 

Margriet is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze nu werkzaam is als docent zang en coördinator van de opleiding Docent Muziek Verkort & Zij instroom. Tijdens haar twee opleidingen Jazz Zang en Docent Muziek reisde Margriet naar Afrika, Nicaragua en Azië om muziek- en zangles te geven en met locale musici te werken. Ze richtte het internationale muziekproject 'Boomwhack the World!' op en maakte deel uit van professionele vocal group The Junction. Met deze groep betrad ze vele podia in binnen- en buitenland.  Als zangpedagoog heeft ze zich breed ontwikkeld en maakt ze in haar lessen gebruik van de zangtechnieken EVT, Lichtenberg en Complete Vocal Technique. Ze wil niets liever dan haar liefde voor zingen delen met iedereen die van zingen houdt. Ze is ervan overtuigd: iedereen verdient een podium!

 

Margriet is oprichter van Amsterdam Zang Academie, geeft individuele lessen, auditietraining en is dirigent van koor 'TONY'.

Margriet Amsterdam Zang Academie
Anchor 3
ANNA Amsterdam Zang Academie

docent Anna Sollewijn Gelpke

 

“Ik pas me graag aan aan de doelen van mijn leerlingen. Ik vind het fantastisch om aan de basiselementen van het zingen te werken met een leerling, zoals techniek, improvisatie, repertoire, meerstemmig zingen en tekstinterpretatie. Maar wat ik vooral wil bereiken is dat de leerling, met behulp van de basiselementen, het plezier van zingen opzoekt en ervaart! Lesgeven is voor mij een ontzettend leerzame manier om dat plezier over te brengen.”

 

 

Anna Sollewijn Gelpke is een jonge Amsterdamse jazz-zangeres met invloeden uit RnB, Pop, Soul en Fusion. Na twee jaar aan het Junior Jazz College te hebben gestudeerd, stroomde ze door naar de Bachelor van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze de opleiding Jazz zang heeft gevolgd. Naast zangeres is Anna ook pianiste en houdt ze zich veel bezig met arrangeren voor vocal groups en bands. Verder schrijft ze haar eigen liedjes.

Ze heeft haar eigen vocal groups en jazzbands en heeft op diverse podia gestaan, zoals Grachtenfestival, Newport jazz festival en het Bimhuis. Naast zangdocent op AZA, is Anna ook werkzaam als zang- en koordocent op de de Muziek- en Dansschool Amstelveen en het Spinoza Lyceum Amsterdam.

 

Anna geeft  individuele zanglessen en is dirigent van koor 'Bl3nd3d'

Anchor 4

docent Maria Masur

 

"Als zangdocent is het mijn doel om zangers in hun kracht te zetten zodat zij zichzelf vrij kunnen uitdrukken, in welke stijl of met wel lied het ook is. Studenten helpen hun eigen stem te ontdekken door samen met hen vol plezier muziek maken, is waarom ik zo van dit werk hou!" 

 

Maria is geboren en getogen in Berlijn en werkt als zangeres, componist en zangdocent in de stijlen jazz en pop. Ze studeerde jazz zang en zang educatie in Berlijn, Mainz, Stuttgart (Duitsland) en in Lissabon (Portugal). Ze is zangeres in meerdere projecten waarmee ze concerten heeft gegeven in zowel Europa als Amerika. In mei 2018 is Maria haar debuutalbum "Jetzt & Heute" (in het engels "Now & Today") uitgebracht met haar jazzcombo IMA KYO. Een release tour door Duitsland volgde. Maria haar hart ligt zowel bij lesgeven als bij uitvoeren. Voor haar is het zeer inspirerend om zangstudenten te begeleiden op hun muzikale reis. Vanuit haar vele zangles ervaring, haar kennis in Estill Voice Training en Complete Vocal Technique en haar diploma in Neuro Vocal Method, creëert ze lessen die op maat zijn van de leerdoelen van elke student. Maria woont in Haarlem in werkt momenteel aan haar tweede solo album welke in 2024 zal worden uitgebracht met de titel "Postcard Picture". 

Maria geeft individuele zanglessen en is dirigent van projectkoor Session.

MARIA Amsterdam Zang Academie Zangles in Amsterdam
Anchor 5
Vocal coach en zangdocent in Amsterdam:  koor, individueel zangles, groepszangles. Voor beginners en gevorderden!

docent SVEN KEET

 

Acapella fan, vocal groups, koordirigent en singer/songwriter. Dat is wat mij typeert. Anderen beschrijven mij als enthousiasmerend, super gedreven en doelgericht.

Mijn enthousiasme voor zingen draag ik graag uit op het podium, als docent en als dirigent. Al vroeg speelde ik viool, piano, gitaar en drum in allerlei bandjes maar als ik de microfoon kon pakken was ik het meest in mijn element. Zingen komt rechtstreeks uit mezelf en de mogelijkheden van de stem zijn eindeloos. Na de middelbare school vertrok ik naar Tanzania en ging met mijn gitaar de klassen langs om te zingen. In hetzelfde jaar maakte ik mij in Kopenhagen de Complete Vocal Technique eigen. Tijdens mijn inmiddels afgeronde studie docent muziek aan het Conservatorium van Amsterdam kwam ik in aanraking met mijn grootste passie: vocal groups. Ik momenteel de master 'Vocal Leadership' in Denemarken aan het conservatorium van Aalborg.

Ik zing in- en arrangeer voor MAZE voices (winnaar Balk festival 2017) waarmee ik regelmatig optreed in binnen- en buitenland. De jaren daarvoor zong ik in vocal group Pitch Control.  Ik ben zeer geinspireerd door Rhythmic Choir Conducting. Dit zet ik graag in tijdens mijn koorrepetities om alle stemmen bij elkaar te brengen tot een gezamenlijke groovy sound. Ik voel mij bevoorrecht dat ik van mijn passie mijn werk kan maken. 

Tijdens de zangles ga ik samen met jou op zoek naar je eigen kwaliteiten. We werken met jouw doelen zodat je straks precies klinkt zoals jij wilt!

 

Sven geeft individuele zanglessen, groepslessen, is dirigent van kidscursus  'Sing Out Loud' en koor Playground.

Anchor 6

docent BaBETH WOUDENBERG

 

‘’Als zangcoach vind ik het geweldig om mensen te inspireren, liefde voor muziek over te brengen en zijn/haar eigen unieke stem te laten ontdekken.’’

 

Babeth is actrice, zangeres en maker. Haar eerste grote rol speelde ze in The Sound Of Music van Joop van den Ende Theaterproducties.  Ze besloot toen te gaan studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Frank Sanders Akademie voor Musical- en muziektheater. Na haar afstuderen was ze te zien in verschillende theatervoorstellingen, TV-series en films. Ze is daarna vertrokken naar Berlijn en heeft hier 3.5 jaar gewoond en gewerkt als actrice en zangeres in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Op het moment is ze weer terug op Nederlandse bodem en verdiept ze zich verder bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze vindt het geweldig haar passie voor zingen over te mogen brengen naar anderen en doet dit met veel enthousiasme en energie. Elke les probeert ze er weer een feestje van te maken waardoor iedereen vrolijk de les uitgaat. Naast performen en lesgeven is ze op het moment bezig met het schrijven van een theatervoorstelling en haar eigen muziek.

Babeth geeft individuele lessen, groepslessen en is dirigent van koor Chaos.

Babeth Woudenberg Amsterdam Zang Academie
bottom of page