docenten amsterdam zang academie  

maak kennis met het team! onze professionele docenten zijn allen werkzaam op allerlei vlakken in de muziekbusiness en geven les aan verschillende conservatoria in nederland!

BARBE
Docent Barbe van den Brand Amsterdam Zang Academie - Zangles in Amsterdam
Joyce-Lou
Individueel zangles Amsterdam Zang Academie
MARGRIET
Duo zangles Amsterdam Zang Academie
KOOSJE
koor Amsterdam Zang Academie
Nadeche
Auditie training Amsterdam Zang Academie
SVEN
Individueel zangles Amsterdam Zang Academie
Show More

docent Joyce-Lou van Ras

 

“Mensen gaan altijd vrolijk weg na een zangles en dat vind ik een ontzettend mooie drijfveer. Zingen is gezond en maakt blij! Ik gun het iedereen om dat te ervaren.”

 

Joyce-Lou is zangeres en is naast zangdocent op AZA, zangdocent op het Codarts Conservatorium, Rotterdam. Ze staat met één been op het podium en met het andere been in het leslokaal, omdat het haar heel veel energie geeft haar passie voor zang en muziek over te brengen op die twee manieren. Joyce-Lou behaalde haar diploma’s aan het Fontys Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze aan de jong talenten opleiding voor jazz -Junior Jazz College- zanglessen gaf. Joyce-Lou’s podium ervaring reikt van Nederland tot Azië. Sinds 2013 zong Joyce-Lou in veel verschillende pop- en soul projecten, waaronder de a cappella groep The Junction. Hiermee toerde ze door Zuid-Korea, Indonesië, China, Hong-Kong, Macau, Taiwan en vele landen in Europa. Haar studentenkoor Fontys Jazz Choir won de talentjacht Korenslag in 2008.

 

Joyce-Lou geeft individuele zanglessen, groepslessen en auditietraining. 

 
 

docent Margriet van Duijvenbode

 

Mijn grootste passie kan in één woord worden gevangen: zingen. De stem met al haar facetten, kleuren en gezichten intrigeert me. Het inspireert me maar bovenal ontroert het me. Zingen is voor mij een uitlaatklep. Het maakt me blij en geeft me energie!

Het mooiste vind ik om middels muziek samen te werken. Ik vind het een uitdaging om een leerling in zijn of haar kracht te zetten. Het is zo bijzonder om het onderste uit zijn of haar kan te halen en zo verder te gaan dan de leerling dacht dat mogelijk was. Of dit nou is in klank, in strakke ritmes of in improvisatie: de kracht van de stem is magisch! Ik ben cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens mijn opleidingen Docent Muziek en Jazz Zang pakte ik regelmatig mijn koffers en vertrok ik naar Afrika, Nicaragua en Azië om muziek- en zangles te geven en met locale musici te werken en te zingen. Momenteel maak ik deel uit van professionele vocal group The Junction waarmee ik in binnen- en buitenland optreed en ben ik verbonden als zangdocent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als zangpedagoog heb ik me breed ontwikkeld. Zo heb ik me gespecialiseerd in de zangtechnieken Estill Voice Training System en Complete Vocal Technique. Ik wil niets liever dan mijn liefde voor zingen delen met iedereen die van zingen houdt. Ik ben ervan overtuigd: iedereen verdient een podium!

 

Margriet is oprichtster van Amsterdam Zang Academie en geeft individuele lessen, auditietraining en is dirigent van koren 'TONY' en 'The SiloSingers'.

 

docent Koosje sekreve

 

Ik ben een singer-songwriter/performer uit Den Haag. Mijn kracht ligt in de combinatie theater en zang. Ik volg al vanaf mijn elfde jaar lessen op de theaterschool Koperen Kees en heb meegedaan in allerlei soorten en maten voorstellingen: van opera's tot musicals. Mijn eerste grote rol was in de voorstelling 'Blauwe plekken' naar het boek van Anke de Vries en al snel daarna zong ik als een van de backing vocals in Kromme Jongens de Musical. Ik was pas vijftien jaar toen ik mijn eerste echte aria zong in de opera 'De kus van de Pontamoer'. Deze ''spruiten-aria''  was speciaal voor mijn stem gecomponeerd door componist Bob Zimmerman. Later trad ik op met Kyteman, Ernst Daniel Smid, het NJO/Steve Reich en Gwilym Simcock. Na de Kleinkunst Academie en het Conservatorium van Amsterdam (jazz zang) te hebben gevolgd ben ik summa cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag - opleiding Docent Muziek.

Online is veel muziek van me te vinden. Ik ging viraal op het instagram kanaal @theyhavetherange waardoor mijn carrière in een stroomversnelling ging en ik veel muziek samenwerkingen ben aangegaan, met o.a. Maan, Jim Bakkum, Freek Bartels, Shirma Rouse, Lalah Hathaway. Mijn debuut 'Growing Wise' is vorig jaar uitgekomen. 

Ik ben gek op meerdere instrumenten! Ik speel piano, gitaar, ukelele, mondharmonica en schrijf mijn eigen liedjes. Mijn eerste album is net uitgebracht getiteld 'Onder mijn huid'' welke ik in samenwerking met de librettist en dichter Ruben van Gogh heb gemaakt.

 

Koosje geeft  individuele zanglessen,  is dirigent van koren 'VoCrazy' en 'Bl3nd3d'

 

docent NADECHE LAUMEN

 

"Ik ga uit van wat jij al in huis hebt en help je met jouw specifieke doelen. We werken aan techniek, tekstinterpretatie, repertoire, podiumpresentatie, authenticiteit of een combinatie van al deze facetten. Zingen is zo veelomvattend en dat maakt het juist zo fantastisch. Als alles samen komt ontstaat er magie en dat is het mooiste gevoel van de wereld.” 

 

Nadeche heeft in 2013 haar master zang Lichte Muziek behaald aan het Fontys Conservatorium. Daarnaast heeft zij de opleiding Docent Muziek en de theateropleiding MusicAllFactory afgerond. Sinds 2007 is ze werkzaam als zangdocente, werkt Nadeche als freelance zangeres en speelt ze in verschillende theaterproducties. Daarnaast studeert ze haptotherapie in Nijmegen. Haptotherapie helpt om je meer bewust te worden van jezelf en je lichaam, te luisteren naar je gevoel en daarop durven te vertrouwen. Als zanger of zangeres is het in contact komen met jezelf zo belangrijk omdat het jou als musicus authentiek maakt en dus onderscheidt van anderen. 

In haar lessen werkt ze met verschillende methodes zoals EVTS, Lichtenberg, Pahn, Coblenzer en CVT. 

 Nadeche geeft individuele zanglessen, auditietraining en coacht professionals en conservatoriumstudenten.

 

docent SVEN KEET

 

Acapella fan, vocal groups, koordirigent en singer/songwriter. Dat is wat mij typeert. Anderen beschrijven mij als enthousiasmerend, super gedreven en doelgericht.

Mijn enthousiasme voor zingen draag ik graag uit op het podium, als docent en als dirigent. Al vroeg speelde ik viool, piano, gitaar en drum in allerlei bandjes maar als ik de microfoon kon pakken was ik het meest in mijn element. Zingen komt rechtstreeks uit mezelf en de mogelijkheden van de stem zijn eindeloos. Na de middelbare school vertrok ik naar Tanzania en ging met mijn gitaar de klassen langs om te zingen. In hetzelfde jaar maakte ik mij in Kopenhagen de Complete Vocal Technique eigen. Tijdens mijn inmiddels afgeronde studie docent muziek aan het Conservatorium van Amsterdam kwam ik in aanraking met mijn grootste passie: vocal groups. Ik momenteel de master 'Vocal Leadership' in Denemarken aan het conservatorium van Aalborg.

Ik zing in- en arrangeer voor MAZE voices (winnaar Balk festival 2017) waarmee ik regelmatig optreed in binnen- en buitenland. De jaren daarvoor zong ik in vocal group Pitch Control.  Ik ben zeer geinspireerd door Rhythmic Choir Conducting. Dit zet ik graag in tijdens mijn koorrepetities om alle stemmen bij elkaar te brengen tot een gezamenlijke groovy sound. Ik voel mij bevoorrecht dat ik van mijn passie mijn werk kan maken. 

Tijdens de zangles ga ik samen met jou op zoek naar je eigen kwaliteiten. We werken met jouw doelen zodat je straks precies klinkt zoals jij wilt!

 

Sven geeft individuele zanglessen, groepslessen, is dirigent van kidscursus  'Sing Out Loud' en koor Playground.

 

docent Barbe van den brand

 

Al vanaf mijn 3de sta ik op de bühne en sindsdien doe ik niets liever dans zingen, dansen

en acteren! Als kind kon ik me verder ontwikkelen dankzij het Souvenir Jeugdkoor waar ik

in veel klassieke concerten, musicals en opera's heb mogen spelen. Daar is mijn liefde

voor samen zingen ontstaan, want dat vind ik misschien nog wel het allerleukste om te

doen!

Na de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Dansacademie volgde ik de opleiding Muziektheater aan het Conservatorium in Tilburg, waar ik in 2010 ben afgestudeerd. Ik speelde in diverse theatershows, waaronder de musical Zorro, Sister Act (Stage Entertainment) en Dolfje Weerwolfje (Rick Engelkes Producties).

Later kwam televisie ook op mijn pad: In 2009 won ik samen met het Fontys Jazz Choir

het tv programma Korenslag, zijn we 2de geworden bij het internationale Korenfestival in

Denemarken en waren we met vocalgroup Jade te zien als finalist bij The Sing Off (sbs6).

Verder speel ik in diverse coverbands door het hele land en zing ik voor onze Nederlands militairen in het buitenland.

Naast zingen ben ik actief als stemactrice voor Radio- en TV commercials en tekenfilms.

Als zangcoach vind ik het geweldig om mensen te inspireren, liefde voor muziek over te

brengen en zijn/haar eigen unieke stem te laten ontdekken!

Barbe geeft individuele zangles, groepsles, auditietraining en is dirigent van koor 'Session'.

© 2021 Copyright by Amsterdam Zang Academie. Alle rechten voorbehouden.amsterdamzangacademie@gmail.com

  • Black YouTube Icon
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W
  • Twitter B&W