docenten amsterdam zang academie  

maak kennis met het team! onze professionele docenten zijn allen werkzaam op allerlei vlakken in de muziekbusiness en geven les aan verschillende conservatoria in nederland!

BARBE
Docent Barbe van den Brand Amsterdam Zang Academie - Zangles in Amsterdam
JOYCE
Individueel zangles Amsterdam Zang Academie
MARGRIET
Duo zangles Amsterdam Zang Academie
KOOSJE
koor Amsterdam Zang Academie
NADECHE
Auditie training Amsterdam Zang Academie
SVEN
Individueel zangles Amsterdam Zang Academie
Show More

docent Joyce-Lou van Ras

 

Als zangeres en zangdocent heb ik de leukste baan die er bestaat! Het is super om je passie op verschillende manieren te mogen delen met mensen, door te performen, maar ook door elkaar te inspireren tijdens zangles en samen zingen. Ik heb in veel verschillende koren gezongen. Bij Fontys Jazz Choir op het conservatorium in Tilburg nam mijn liefde voor samenzang een vogelvlucht. Ik maakte met andere zangers in dat koor vrienden voor het leven. We hebben een jaar lang de titel ‘beste koor van NL’ mogen dragen dankzij onze winst bij het programma Korenslag, in 2008. Inmiddels woon ik in Amsterdam, waar ik cum laude afstudeerde aan de studie jazz-zang (Conservatorium van Amsterdam). Ik treed veel op en dat ik zoveel mag zien van Nederland, Europa en de wereld dankzij muziek is een feestje. In november 2014 kwam mijn debuutalbum uit in Japan, onder jazz/soul label Sweet Soul Records. Met a cappella groep The Junction bundel ik mijn krachten en ultieme liefde voor samen zingen met vier getalenteerde vocalisten. Wat een eer om met deze topzangers te mogen zingen en de mooiste plekken in Europa en Azie te bezoeken. The Junction won de eerste prijs op het prestigieuze Aarhus Vocal Festival in Denemarken en ons debuutalbum 'Right Down The Road' is uitgebracht. Ik vind het heerlijk om te merken hoe de zangstem mensen kan verroeren. Ook ben ik verbonden als docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Of je nu zelf zingt, of er als toeschouwer van geniet. Er gaat niets boven samen zingen, waarin toeschouwen en zelf creëren samenkomen. 

 

Joyce-Lou geeft  individuele zanglessen, groepslessen (alle leeftijden), auditietraining en is dirigent van koren 'Pitch Bandits' en 'VELVET'

 
 

docent Margriet van Duijvenbode

 

Mijn grootste passie kan in één woord worden gevangen: zingen. De stem met al haar facetten, kleuren en gezichten intrigeert me. Het inspireert me maar bovenal ontroert het me. Zingen is voor mij een uitlaatklep. Het maakt me blij en geeft me energie!

Het mooiste vind ik om middels muziek samen te werken. Ik vind het een uitdaging om een leerling in zijn of haar kracht te zetten. Het is zo bijzonder om het onderste uit zijn of haar kan te halen en zo verder te gaan dan de leerling dacht dat mogelijk was. Of dit nou is in klank, in strakke ritmes of in improvisatie: de kracht van de stem is magisch! Ik ben cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens mijn opleidingen Docent Muziek en Jazz Zang pakte ik regelmatig mijn koffers en vertrok ik naar Afrika, Nicaragua en Azië om muziek- en zangles te geven en met locale musici te werken en te zingen. Momenteel maak ik deel uit van professionele vocal group The Junction waarmee ik in binnen- en buitenland optreed en ben ik verbonden als zangdocent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als zangpedagoog heb ik me breed ontwikkeld. Zo heb ik me gespecialiseerd in de zangtechnieken Estill Voice Training System en Complete Vocal Technique. Ik wil niets liever dan mijn liefde voor zingen delen met iedereen die van zingen houdt. Ik ben ervan overtuigd: iedereen verdient een podium!

 

Margriet is oprichtster van Amsterdam Zang Academie en geeft individuele lessen, auditietraining en is dirigent van koren 'TONY' en 'The SiloSingers'.

 

docent Koosje sekreve

 

Ik ben een singer-songwriter/performer uit Den Haag. Mijn kracht ligt in de combinatie theater en zang. Ik volg al vanaf mijn elfde jaar lessen op de theaterschool Koperen Kees en heb meegedaan in allerlei soorten en maten voorstellingen: van opera's tot musicals. Mijn eerste grote rol was in de voorstelling 'Blauwe plekken' naar het boek van Anke de Vries en al snel daarna zong ik als een van de backing vocals in Kromme Jongens de Musical. Ik was pas vijftien jaar toen ik mijn eerste echte aria zong in de opera 'De kus van de Pontamoer'. Deze ''spruiten-aria''  was speciaal voor mijn stem gecomponeerd door componist Bob Zimmerman. Later trad ik op met Kyteman, Ernst Daniel Smid, het NJO/Steve Reich en Gwilym Simcock. Na de Kleinkunst Academie en het Conservatorium van Amsterdam (jazz zang) te hebben gevolgd ben ik summa cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag - opleiding Docent Muziek.

Online is veel muziek van me te vinden. Ik ging viraal op het instagram kanaal @theyhavetherange waardoor mijn carrière in een stroomversnelling ging en ik veel muziek samenwerkingen ben aangegaan, met o.a. Maan, Jim Bakkum, Freek Bartels, Shirma Rouse, Lalah Hathaway. Mijn debuut 'Growing Wise' is vorig jaar uitgekomen. 

Ik ben gek op meerdere instrumenten! Ik speel piano, gitaar, ukelele, mondharmonica en schrijf mijn eigen liedjes. Mijn eerste album is net uitgebracht getiteld 'Onder mijn huid'' welke ik in samenwerking met de librettist en dichter Ruben van Gogh heb gemaakt.

 

Koosje geeft  individuele zanglessen,  is dirigent van koren 'VoCrazy' en 'Bl3nd3d'

 

docent NADECHE LAUMEN

 

In 2013 studeerde ik met een eigen liedjesprogramma af aan het conservatorium van Tilburg; de master Lichte Muziek. Daarvoor rondde ik de opleiding Docent Muziek af en tevens heb ik de MusicAllFactory gevolgd, een parttime musicalopleiding. 

Ik word het allergelukkigst van creëren; samen muziek maken. Niet alleen vanwege het gevoel dat het mij geeft, maar juist ook omdat je anderen kunt meenemen in je verhaal. Of dat nou is door je stem, de muziek, de emotie van het liedje of de tekst: als alles samen komt, ontstaat er magie en dat is het mooiste gevoel van de wereld. 

Als zangdocente haal ik graag het beste in je naar boven. Het belangrijkste vind ik dat je je comfortabel voelt en plezier hebt in het zingen. Vanuit daar kunnen we werken aan de juiste techniek, ademsteun, tekstinterpretatie, podiumprestatie, muzikaliteit en noem het maar op. Zingen is zo veel omvattend en dat maakt het juist zo fantastisch! 

Ik zong de afgelopen jaren in het Fontys Jazz Choir waarmee we het programma ‘Korenslag’ wonnen, in talloze coverbands en als gastsolist en backingvocalist bij verschillende bezettingen in binnen- en buitenland. Ook schreef ik samen met Tjeerd van Zanen en werd ik met deze liedjes in 2008 ‘Editor’s Pick’ van de redactie van Ongekend Talent van 3FM. Ik zong bij o.a. Novaz Media Group jingles in voor verschillende radiostations in Nederland. Daarnaast werk ik als muziek- en musicaldocent, als presentatrice en geef ik workshops. 

 

Nadeche geeft  individuele zanglessen en groepsles.

 

docent SVEN KEET

 

Acapella fan, vocal groups, koordirigent en singer/songwriter. Dat is wat mij typeert. Anderen beschrijven mij als enthousiasmerend, super gedreven en doelgericht.

Mijn enthousiasme voor zingen draag ik graag uit op het podium, als docent en als dirigent. Al vroeg speelde ik viool, piano, gitaar en drum in allerlei bandjes maar als ik de microfoon kon pakken was ik het meest in mijn element. Zingen komt rechtstreeks uit mezelf en de mogelijkheden van de stem zijn eindeloos. Na de middelbare school vertrok ik naar Tanzania en ging met mijn gitaar de klassen langs om te zingen. In hetzelfde jaar maakte ik mij in Kopenhagen de Complete Vocal Technique eigen. Tijdens mijn inmiddels afgeronde studie docent muziek aan het Conservatorium van Amsterdam kwam ik in aanraking met mijn grootste passie: vocal groups. Ik momenteel de master 'Vocal Leadership' in Denemarken aan het conservatorium van Aalborg.

Ik zing in- en arrangeer voor MAZE voices (winnaar Balk festival 2017) waarmee ik regelmatig optreed in binnen- en buitenland. De jaren daarvoor zong ik in vocal group Pitch Control.  Ik ben zeer geinspireerd door Rhythmic Choir Conducting. Dit zet ik graag in tijdens mijn koorrepetities om alle stemmen bij elkaar te brengen tot een gezamenlijke groovy sound. Ik voel mij bevoorrecht dat ik van mijn passie mijn werk kan maken. 

Tijdens de zangles ga ik samen met jou op zoek naar je eigen kwaliteiten. We werken met jouw doelen zodat je straks precies klinkt zoals jij wilt!

 

Sven geeft individuele zanglessen, groepslessen, is dirigent van kidscursus  'Sing Out Loud' en koor Playground.

 

docent Barbe van den brand

 

Al vanaf mijn 3de sta ik op de bühne en sindsdien doe ik niets liever dans zingen, dansen

en acteren! Als kind kon ik me verder ontwikkelen dankzij het Souvenir Jeugdkoor waar ik

in veel klassieke concerten, musicals en opera's heb mogen spelen. Daar is mijn liefde

voor samen zingen ontstaan, want dat vind ik misschien nog wel het allerleukste om te

doen!

Na de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Dansacademie volgde ik de opleiding Muziektheater aan het Conservatorium in Tilburg, waar ik in 2010 ben afgestudeerd. Ik speelde in diverse theatershows, waaronder de musical Zorro, Sister Act (Stage Entertainment) en Dolfje Weerwolfje (Rick Engelkes Producties).

Later kwam televisie ook op mijn pad: In 2009 won ik samen met het Fontys Jazz Choir

het tv programma Korenslag, zijn we 2de geworden bij het internationale Korenfestival in

Denemarken en waren we met vocalgroup Jade te zien als finalist bij The Sing Off (sbs6).

Verder speel ik in diverse coverbands door het hele land en zing ik voor onze Nederlands militairen in het buitenland.

Naast zingen ben ik actief als stemactrice voor Radio- en TV commercials en tekenfilms.

Als zangcoach vind ik het geweldig om mensen te inspireren, liefde voor muziek over te

brengen en zijn/haar eigen unieke stem te laten ontdekken!

Barbe geeft individuele zangles, groepsles, auditietraining en is dirigent van koor 'Session'.

© 2020 Copyright by Amsterdam Zang Academie. Alle rechten voorbehouden. Alle rechten

  • Black YouTube Icon
  • Facebook B&W
  • Instagram B&W
  • Twitter B&W