top of page

 OVER Amsterdam Zang academie 

BROEDPLAATS

Amsterdam Zang Academie is een zangschool in Amsterdam: een broedplaats waar de liefde voor zingen gedeeld wordt met jong en oud, van beginnende tot ervaren zangers.

Het biedt een platform waar zowel professionals als amateurs elkaar ontmoeten en elkaar inspireren. Amsterdam Zang Academie wil middels zangeducatie met kwaliteit iedereen de kans geven zich op muzikaal, artistiek en vocaal gebied te ontwikkelen.

 

LESAANBOD

Een gemotiveerd team van professionele docenten geeft op wekelijkse basis zanglessen en workshops. Alle docenten zijn naast hun docentschap werkzaam op verschillende vlakken in de muziekbusiness waardoor ze veel op het podium te vinden zijn. Met deze podiumervarvingen inspireren zij hun leerlingen en groepen!  Amsterdam Zang Academie biedt een breed scala aan lessen aan: van individueel zangles tot groepslessen, vocal groups en koren  tot kindercursussen. Wij geloven dat in iedereen een zanger of zangeres schuilt en Amsterdam Zang Academie stelt als doel dit talent te ontwikkelen.

 

Margriet van Duijvenbode

Oprichter Margriet: “Mijn grootste passie kan in één woord worden gevangen: zingen. De stem met al haar facetten, kleuren en gezichten intrigeert me. Het inspireert me maar bovenal ontroert het me. Zingen is voor mij een uitlaatklep. Het maakt me blij en geeft me energie!

Ik vind het inspirerend om samen te werken met een student en ervaar het als een uitdaging diegene in zijn of haar kracht te zetten. Het is zo bijzonder om het onderste uit zijn of haar kan te halen en zo verder te gaan dan de leerling dacht dat mogelijk was. Of dit nou is in klank, in zangtechniek, in interpretatie, in timing of in improvisatie: de kracht van de stem is magisch!" - Margriet van Duijvenbode

bottom of page